20111229

Pi EL Ke En (PLKN)

"Sukacita dimaklumkan anda telah terpilih untuk menjalani Program Latihan Khidmat Negara Kump. 1 Siri 9/2012, anda dikehendaki melapor dan berkumpul di tempat yang telah ditetapkan mengikut daerah yang terdekat".

 Ni la yang tertera dan tercoret kat kertas yang paling bertuah bagi semua yang lahir tahun 1994. Hahaha, tapi bukan aku punyer surat la member aku punyer surat. So,lets celebrate sebab aku x dapat PLKN. Bukan kerana atau sebab mak aku keje PLKN tapi sebab memang aku x dapat dan diorang x nak pilih aku. X boleh salahkan aku okay!!!

Kalau dulu waktu aku sekolah rendah aku suke ikut mak aku gi keje sebab boleh maen kat kem, tapi skarang TIDAK sama sekali. Dulu yela budak2 memang main je la. Kayak, abseiling, rempuh halangan semua aku suke time kanak2. 5 taun selepas tu semua jadi sebaliknye. Dari kem kat jempol sampai la kem kat Port Dickson. Semua aku pernah rase.
















Tapi, still kadang2 aku kena ikut mak aku gi kem jugak walaupun x join PLKN. Korang x rse stylo ke dapat PLKN? Kan best dapat ramai kawan2 baru, pengalaman terutama bagi sekolah yang x pernah rase apa yg ada kat PLKN. Bagi budak RMC pulak memang la rasa bosan dengan kehidupan yang sama macam kat RMC tapi kan boleh mengubat kerinduan terhadap kehidupan yang korang selama nie hadapi. The most importance things, PLKN adalah satu medium untuk melatih kepimpinan. Budak Boy kalau pergi PLKN akan jadi ketua? Betul ke? Maybe...Sebab? Sebab korang la faci korang la pembantu jurulatih. Korang jugaklah contoh budak2 dan belia zaman sekarang. So,ambil sebagai yang positif.

*best wishes to all PLKNiers especially to my JUO Noormas Aiman...hahah...
  enjoy la 3 bulan korang..smpai masa aku lawat korang..hak3

1 comment:

  1. Haha naseb ah kau tak dapat pastu manjang online

    ReplyDelete